SOEL
Öppettider
 • Måndag

  09 - 18

 • Tisdag

  09 - 18

 • Onsdag

  09 - 19

 • Torsdag

  09 - 18

 • Fredag

  09 - 18

 • Lördag

  ENLIGT ÖK.

SOEL

Vad är balayage och hur skiljer det sig från ombré?

Balayage

Den här populära färgtekniken ger håret en fantastisk wow-faktor – och skapar en naturlig look.

Balayage är en hårfärgningsteknik som innebär att man handmålar håret för att skapa en naturligt solkysst look. Den skiljer sig från vanlig hårfärgningsteknik som färgar från topp till rot: balayage gör att frisören kan färga håret på fri hand och istället skapa en mer naturlig täckning.

Färgen appliceras individuellt och anpassas efter varje person men tekniken fokuserar på att lägga ljusare färg runt ansiktet och mjukt gå över till mörkare rötter som oftast inte rörs alls. 

Vad är ombré?

Den här färgningstekniken fokuserar mer på var färgningen placeras. Ombré innebär en övergång, oftast från en mörkare till en ljusare nyans, sett från hårstrånas rötter och ned till topparna. Målet är att uppnå ett slags dip dye-effekt.

Så vad är då skillnaden mellan balayage och ombre?

Färgningens placering

På en ombré börjar färgningen synas längre ned (alltså närmare topparna) än vad den gör på en balayage. Dessutom är skillnaden mellan mörkt och ljust tydligare på än ombre än på en balayage. 

Teknik

Man kan också skilja balayage och ombre åt genom att se på balayage mer som en hårfärgningsteknik. Vid balayage färgas mindre sektioner med en svepande målning. Ombre är mer av en hårfärgningsstil. För det används en ljusare hårfärg som ser ut att ha lagts horisontellt över svallet. Sedan blandas den in på ett naturligt sätt mot den mörkare färgen och går ända ned till topparna. 

Tid på salongen

Både ombre och balayage är specialiserade färgbehandlingar, vilket innebär att de tar längre tid att utföra på salongen än enklare slingningar och att de bör utföras av en kvalificerad frisör med skickligt handlag och stor färgkunskap.

Underhåll

Balayage och ombré är både relativt lätta färgbehandlingar att underhålla, då de båda innebär en gradvis och inte total färgning av håret. Därför behöver t.ex. utväxten inte synas lika snabbt som när hela håret färgas. Det är dock viktigt att använda rätt produkter för just ditt hår samt besöka din frisörsalong regelbundet för att de vackra nyanserna ska upprätthållas på ett optimalt sätt.  

Den största skillnaden mellan de två teknikerna är alltså kontrasten mellan de applicerade nyanserna: balayage ger ett naturligare resultat än ombré tack vare appliceringstekniken. 

Vilken hårlängd fungerar bra med Balayage?

Det bästa med balayage är att det passar alla hårfärger. Du kan fräscha upp färgen med en naturlig färg eller satsa på en djärvare nyans och en helt ny kombination. Oavsett om du satsar på klassiska solkyssta blonda toppar med brunt hår eller ljusrosa med mörkare rötter kommer slutresultatet att fånga uppmärksamheten. 

Kommentera inlägget