SOEL
Öppettider
 • Måndag

  09 - 18

 • Tisdag

  09 - 18

 • Onsdag

  09 - 19

 • Torsdag

  09 - 18

 • Fredag

  09 - 18

 • Lördag

  ENLIGT ÖK.

Torrt hår kan orsakas av många saker som schamponering för ofta i varmt vatten, alkoholbaserade stylingprodukter, överdriven blåstorkning, poolvatten, för mycket solexponering och extrem värme. Ofta kan det vara så enkelt som att ändra din rutin.

Om ditt hår är torrt, prova dessa tips

Schampo – Mindre i kallare vatten

För de flesta killar är ett dagligt schampo inte ett problem, men om ditt hår är torrt kan du prova att schamponera varannan dag. När du tvättar håret, använd ljummen vatten. Detta kommer att hjälpa till att hindra att skrubba bort för mycket av hårets naturliga oljor. Om du känner att du behöver mer frekvent tvättning, försök skölja med vatten enbart de dagar du inte schampo för att avlägsna överskott av smuts och skräp utan naturliga oljor.

Använd rätt Schampo och Balsom

Att hitta ett gott fuktgivande schampo borde vara ganska enkelt. Leta efter en professionell produkt märkt som ”fuktgivande” eller ”för torrt hår” och använd produkten varje gång du schamponerar. Efter håret är rent, använd ett bra balsam för att ytterligare fukta håret och hårbotten. Följ anvisningarna på förpackningen – om det står ”lämna på i två minuter”, lämna sedan det i två minuter. Det största misstag män gör när man använder balsam är att inte ha i det tillräckligt länge för att träna in i håret.

Använd rätt stylingprodukt

När du väljer en stylingprodukt, välj en utan alkohol. Många produkter, speciellt ”fixeringsmedel” (t ex de som torkar hårt och krispiga) innehåller alkohol som hjälper till att påskynda torkningsprocessen. Gissa vad? De torkar också ut håret och hårbotten.

Använd rätt styling verktyg

Styla ditt hår med en björn-borst eller nylonborste (en med borsten extremt nära varandra). Detta kommer att hjälpa till att fördela oljorna jämnt ner i hårstråna och hjälper till att stimulera din hårbotten.

Torka ordentligt

När det är möjligt, låt ditt hår lufttorka efter att du blottar (inte gnuggar) håret med en handduk för att ta bort överskott av vattnet. Fixa håret i den riktning du vill att den ska gå till din slutliga stil och låt den torka naturligt. När håret är torrt, lägg till din favorit alkoholfria stylingprodukt och styla som vanligt. Om du måste använda en fön, applicera en termisk styling spray för att skydda håret och använd en låg värme inställning på fönen.

Kör naturligt

Det finns några populära ”naturliga” behandlingar som kan användas för att framgångsrikt behandla torrt hår. Dessa är de bästa:

Olivolja — En olivoljebehandling kan gynna extremt torrt hår. Häll upp en liten mängd olivolja och massera det genom håret. Vik håret med plastfolie och lägg sedan ihop med en varm handduk. Låt den här behandlingen pågå i ca 30 minuter och schamponera med ett schampo lämpligt för torrt hår. Utför denna rutin varje vecka.

Ägg — En konditionering av äggbehandling kan vara lite besvär, men det fungerar bra. För att göra en äggbehandling, separera äggula (spara äggula) från två ägg och slå vitan noggrant. Tillsätt lite vatten till äggulan och blanda om en stund och rör sedan i vitan till en jämn blandning. Applicera blandningen jämnt på vått, schamponerat hår och låt det förbli på håret i ungefär tio minuter. Skölj väl i kallt vatten – Skölj aldrig äggbehandling med varmt vatten (du vill inte ha en äggröra i ditt hår)!

Följande tips ovan, särskilt de som gäller schampo, balsam och stylingprodukter, borde hjälpa till att rätta till ditt torra hårdilemma. Om du fortfarande har problem, kontakta din stylist som personligen kan bedöma ditt hår och vägleda dig i rätt riktning.